Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 




ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

           

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Ωραιοκάστρου καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την απόσπαση του ιδιαίτερα σημαντικού  αρχαιολογικού χώρου (Βυζαντινή Πομπηϊα)  του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό και να επανέλθει η λύση της διατήρησης των αρχαιοτήτων στο χώρο τους, με την κατασκευή του Σταθμού με υπόγεια εκσκαφή.

            Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των αρχαιολόγων και των εργαζόμενων στην κατασκευή του Μετρό. Επισημαίνουμε το γεγονός των διαμαρτυριών προσωπικοτήτων σε Αμερική, Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, όπως εκφράστηκαν στην πρόσφατη επιστολή που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό. Συμφωνούμε με τη διατυπωμένη γνώμη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

            Διεκδικούμε την άμεση κατάθεση αίτησης στην UNESCO για τον χαρακτηρισμό του χώρου ως «παγκόσμιας κληρονομίας». Διεκδικούμε την επιτάχυνση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης της βασικής γραμμής και των επεκτάσεων του μετρό στη δυτική πλευρά της πόλης, τουλάχιστον μέχρι και το αμαξοστάσιο Σταυρούπολης - Ωραιοκάστρου.

           

                                                                                        4-8-2021

                                                                           ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σημείωση

         Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Κου ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ, ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ". ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ. ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΛΕΥΚΟ Ή ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΑΡΩΝ. ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ.