Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τίμησαν την εξέγερση των εργατών τον ηρωϊκό Μάη του '36 (ΦΩΤΟ)


Πολιτικό μνημόσυνο στον Γιώργη Τσαρουχά
 
 

Με συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και πορεία μέχρι το χώρο των γεγονότων του Μάη του '36 όπου πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και τα ταξικά εργατικά σωματεία τίμησαν την εξέγερση των εργατών τον ηρωικό Μάη του '36 και την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Στεφάνια κατέθεσαν οι Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, το ΠΑΜΕ, το Παγκαπνεργατικό Σωματείο, δεκάδες σωματεία και φορείς του λαϊκού κινήματος.


Ο Κυριάκος Τσιαούσης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν σήμερα οι θυσίες των εργατών σε μια περίοδο που κυβέρνηση και εργοδοσία μεθοδεύουν τη μονιμοποίηση και επέκταση των «έκτακτων» μέτρων της πανδημίας για να φορτώσουν στους εργαζόμενους και αυτή την κρίση. Τέλος, κάλεσε σε οργάνωση - αντεπίθεση για να μην πληρώσει ξανά ο λαός.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παρεβρισκόμενους να  τραγουδούν το «επέσατε θύματα».

Πολιτικό μνημόσυνο του Γ. Τσαρουχά


Στη συνέχεια, στις 12 μ., στα νεκροταφεία της Ευαγγελίστριας, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής στον Γιώργη Τσαρουχά, δολοφονημένο στέλεχος του ΚΚΕ, βουλευτή της ΕΔΑ και μαχητή του αντιδικτατορικού αγώνα, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στη διάρκεια της χούντας.

 Σύντομη αναφορά στη ζωή και τη δράση του Γ. Τσαρουχά και στην επικαιρότητα του παραδείγματός του στις νέες γενιές, έκανε ο Βασίλης Τομπουλίδης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Στον τάφο του στεφάνια κατέθεσαν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, της ΕΔΥΕΘ και της ΟΓΕ.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή.
















902gr