Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

45ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»


Στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη (SPOT)




Το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα ανοίξει τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, στις 12, 13 και 14 Σεπτέμβρη.

Με σύνθημα: «Με τους αγώνες, τα όνειρα, τη δύναμη μας… "θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα!..." τον Σοσιαλισμό!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για την επιτυχία του φεστιβάλ.
Μέχρι στιγμής στις εκδηλώσεις του 45ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχουν οι: Αγάθωνας, Ανθή Τασιούλη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Πρατσινάκης, Γιώργος Αετόπουλος, Γουρούνια στο διάστημα, Δημήτρης Μπάσης, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Καρμπάς, Λάκης Παπαδόπουλος, Λάμπρος Καυκούλας, Μαρία Φραγκούλη, Μπλε, Νίκος Ταλέας, Νίκος Φιλιππίδης, Ντούο Σεγιαχ, Παντελής Θαλασσινός, Πέννυ Μπαλτατζή, Πίτσα Παπαδοπούλου, Σεραφείμ Μαρμαρίδης, Σωτήρης Μπαλλάς, Φωτεινή Βελεσιώτου, Χάλκινα Ηχοχρώματα, Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσανδρίας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Little Kiss, Rebellion Connexion, Urban Pulse.


Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη πολιτική συγκέντρωση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα. Θα προηγηθεί μουσικό-αφηγηματικό αφιέρωμα στις στιγμές της ταξικής πάλης στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί κεντρική έκθεση με θέμα: «…Ο πόλεμος τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους… Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο - 20 χρόνια από την επέμβαση του ΝΑΤΟ στην πρώην Γιουγκοσλαβία». Στην έκθεση θα πραγματοποιούνται οργανωμένες ξεναγήσεις. 

Επίσης θα λειτουργεί φοιτητικό, μαθητικό και στέκι νέων εργαζομένων, έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», στέκι κατά των ναρκωτικών, αθλητικό στέκι, ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τις μικρότερες ηλικίες καθώς και παιδότοπος.