Κυριακή 21 Απριλίου 2024

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωκοινοβούλιο, λόμπι και «θεσμικά» όργανα, το ... τρίγωνο της αμαρτίας


Ο ρόλος των «ομάδων συμφερόντων» στη διαμόρφωση της αντιλαϊκής πολιτικής και ο φερετζές του «Μητρώου Διαφάνειας»

 

Tη βδομάδα που πέρασε, δημοσιεύτηκε έκθεση του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΕΣ) για τους λομπίστες των Βρυξελλών και το λεγόμενο «Μητρώο Διαφάνειας» της ΕΕ. Το ΕΕΣ κάνει λόγο για «γκρίζες ζώνες» και «αδιαφάνεια» στις επαφές των λόμπι με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, ενώ ομολογεί πως το «Μητρώο Διαφάνειας», στο οποίο καταγράφονται οι «ομάδες συμφερόντων» και η δραστηριότητά τους, «εμφανίζει αδυναμίες και κενά στις πληροφορίες που παρέχει».

Η έκθεση επισημαίνει ακόμα ότι τα τελευταία χρόνια, τα λόμπι μπορούν με ευκολία να παρακάμπτουν ακόμα κι αυτό το τυπικό «Μητρώο Διαφάνειας» για ένα μεγάλο εύρος αλληλεπιδράσεων με ευρωβουλευτές, επιτρόπους και άλλους αξιωματούχους της ΕΕ.

Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι το Μητρώο δεν είναι τίποτα περισσότερο από φερετζές για τη δράση των λόμπι, που εκπροσωπούν ισχυρά επιχειρηματικά, γεωπολιτικά και άλλα συμφέροντα. Οι ομάδες αυτές αλωνίζουν μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο και αξιοποιούν την επιρροή τους για να συνδιαμορφώνουν με τους πολιτικούς εκπροσώπους των μονοπωλίων την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ.

Δηλαδή, επιχειρηματικοί όμιλοι, λόμπι και όργανα της ΕΕ (Ευρωκοινοβούλιο, Κομισιόν κ.τ.λ.) είναι το «τρίγωνο της αμαρτίας», που χαράσσει την πολιτική της για τα μονοπώλια, σε βάρος των λαών.

Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κόμμα Βελόπουλου: Πλειοδοτεί για την προώθηση των επικίνδυνων σχεδιασμών ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία (ΦΩΤΟ)

  

Πηγή: Eurokinissi

 

Μια γρήγορη ματιά να ρίξει κάποιος στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος Βελόπουλου, θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι πίσω από τις διάφορες φανφάρες που ξεστομίζει για να λανσάρεται ως αντισυστημικός, κρύβεται η πλήρης στοίχιση του συγκεκριμένου μορφώματος στους σχεδιασμούς και τους στόχους των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ΕΕ στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.

Το κόμμα Βελόπουλου με αλλεπάλληλες με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις προς την ελληνική Κυβέρνηση ζητάει να αξιοποιηθούν μια σειρά υποδομές της χώρας για την εμπλοκή της στους πολεμικούς σχεδιασμούς και την αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, αλλά και απροκάλυπτα ζητάει να ενταχθεί η χώρα σε χρηματοδοτικά προγράμματα της ΕΕ που σχετίζονται με τον εξοπλισμό του καθεστώτος Ζελένσκι.

Τρίβει τα χέρια της η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού δίπλα στους ΣΥΡΙΖΑ, στο ΣΥΡΙΖΑ 2 (Νέα Αριστερά) και στο ΠΑΣΟΚ που από κυβερνητικές θέσεις αλλά και από τη θέση της αντιπολίτευσης στηρίζουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, προστίθεται και το κόμμα Βελόπουλου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις πιο πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κόμματος Βελόπουλου που αποδεικνύουν τα παραπάνω:

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Εκδήλωση-συζήτηση για τις ευρωεκλογές

 

Η  Κομματική  Οργάνωση  Βάσης (ΚΟΒ) Ωραιοκάστρου  διοργανώνει  την Κυριακή 21 Απρίλη  στις 11.30 π.μ. στο ΚΑΠΗ Παύλου Μελά (Παλαιόκαστρο) εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση! Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!». Θα μιλήσει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗΣ Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.



Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΤΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο λαός και η νεολαία της πόλης δεν τρώνε κουτόχορτο

 

Σχόλιο για την επίσκεψη του Κ. Μητροτάκη στη Δ. Θεσσαλονίκη

 

Πηγή: Eurokinissi

«Με παρατρεχάμενους τους βουλευτές της ΝΔ, τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο Παύλου Μελά και "κυβερνητικούς" δημοτικούς συμβούλους από διάφορες δημοτικές παρατάξεις του Δήμου, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη δυτική Θεσσαλονίκη συνοδεύτηκε με το γνωστό κυβερνητικό αφήγημα περί "αστάθειας", προκειμένου να αποφύγει την λαϊκή αποδοκιμασία στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός είχε το θράσος στην ομιλία του στην Πολίχνη να μιλήσει για "κυβέρνηση που πρώτη φορά σκύβει πάνω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης"» επισημαίνει σε σχόλιό της για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην πόλη, ηΤΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και αναρωτιέται «αλήθεια, ποιόν κοροϊδεύει;»

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ Με ζήλο υπερασπίζεται την Ευρωπαϊκή Ένωση της φτώχειας και των πολέμων

 

 

Αν έκλεινε κανείς τα μάτια και άκουγε απλά τον ομιλητή, θα υπέθετε ότι στο βήμα βρίσκεται ο εκπρόσωπος μιας «κεντρώας» πτέρυγας του «μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος της Ευρώπης», όπως αποκάλεσε τη ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης, κατά την έναρξη του συνεδρίου της στο Ζάππειο. Κι όμως... Στο βήμα βρισκόταν ο Κ. Ζαχαριάδης, ο οποίος στάλθηκε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να χαιρετίσει στο συνέδριο. Σταχυολογούμε παρακάτω ορισμένα χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την ομιλία του...«Στην καθημερινή μας σύγκρουση ξεχνάμε πολλές φορές ότι προερχόμαστε από την ίδια επαναστατική μήτρα: Αυτή της Γαλλικής Επανάστασης. Ομως, η αντιπαράθεση Δεξιάς - Αριστεράς, αλλά και οι επιμέρους συναινέσεις τους, έφτιαξαν αυτό που ονομάζουμε Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο, για το οποίο είμαστε υπερήφανοι ως πολίτες και ως ευρωπαϊκά κόμματα.

Αυτό αναδεικνύει την Ευρώπη και την κάνει επίζηλα ξεχωριστή για όλους τους λαούς και τα συστήματα διακυβέρνησης του κόσμου. Αυτό τη διαφοροποιεί στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Και αυτό - το αναγνωρίζουμε και οι δύο παρατάξεις - κινδυνεύει από την παγκόσμια και ευρωπαϊκή τερατώδη αύξηση των ανισοτήτων, την άνοδο της ακροδεξιάς, του φασισμού, του ναζισμού και της αντιπολιτικής, του λαϊκισμού.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ από κοινού καταψήφισαν την πρόταση για απεργία στις 17 Απρίλη στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ!

 

Οι Ομοσπονδίες και τα σωματεία να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες δυνάμεις που πλειοψηφούν στην ΑΔΕΔΥ, τονίζει η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση»

 


«ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ – ΕΑΕΚ/ΣΥΡΙΖΑ από κοινού καταψήφισαν την πρόταση για απεργία στις 17 Απρίλη στηρίζοντας την κυβέρνηση της ΝΔ!», στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Δημοσιοϋπαλληλική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ) στην ΑΔΕΔΥ.

Η ΔΑΣ καλεί τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία «να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες δυνάμεις που πλειοψηφούν στην ΑΔΕΔΥ». «Παίρνουμε αποφάσεις συμμετοχής και οργάνωσης της απεργίας σε όλους τους κλάδους για αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, μαζικές προσλήψεις», επισημαίνει η ΔΑΣ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΑΣ:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ από κοινού και σε προσυνεννόηση μεταξύ τους απέρριψαν την αγωνιστική πρόταση των σωματείων που μετέφεραν οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ για να υπάρξει ενιαία απεργιακή απάντηση των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, για συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στους μισθούς, για να παρθούν μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις τραγικά υποστελεχωμένες υπηρεσίες.

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Παρεμβάσεις για την κοινή υπουργική απόφαση που καθιστά την πυροπροστασία «ατομική ευθύνη»

  

 

Σύμφωνα με πρόσφατο έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προς τους δήμους τίθεται ότι μπαίνει σε εφαρμογή κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος, Εσωτερικών και Πολιτικής Προστασίας (19.5.2023) που αποθεώνοντας το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, μεταφέρει στους ιδιοκτήτες σπιτιών που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δάσος και άλση, την ευθύνη της προστασίας των σπιτιών τους σε περίπτωση πυρκαγιάς στο δάσος.

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες αυτών των σπιτιών, στην έκδοση με δικά τους έξοδα «Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνικής Έκθεσης αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα», καθώς και στη λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι διατάξεις όπως «...στην πρόσβαση στο ακίνητο, στη δημιουργία ζωνών προστασίας, στην αποθήκευση υλικών, στον τακτικό καθαρισμό και στην εκπόνηση Σχεδίου Προετοιμασίας Εκκένωσης…».

Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

ΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ο λαός να καταδικάσει την πλήρη παράδοση της Εγνατίας Οδού στους επιχειρηματικούς ομίλους

 

Πηγή: Eurokinissi

 

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την πλήρη παράδοση της Εγνατίας Οδού στους επιχειρηματικούς ομίλους και την αύξηση των διοδίων σημειώνει:

«Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην Εγνατία Οδό ΑΕ, έτσι ώστε να μην προχωρήσει το έγκλημα της πλήρους παράδοσης της Εγνατίας Οδού στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης παίζεται μια από τις “τελευταίες πράξεις του δράματος” για την Εγνατία Οδό, την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι και έχει χρυσοπληρώσει ο λαός μας:

- Παραδίδεται ένα πάγιο αξίας 7 δισ. ευρώ το οποίο έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός και μετατρέπεται ένας οδικός άξονας στρατηγικής σημασίας σε “ιδιωτικό δρόμο”.

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 20-3-2024

 


1.   Μετά την δικαστική απόφαση δικαίωσης της θανούσας υπαλλήλου ΑμΕΑ δημοτικής επιχείρησης, ποιά είναι η άποψη της δημοτικής αρχής και εάν σκοπεύει να εκτελέσει άμεσα αυτήν την απόφαση για τις αποζημιώσεις που προβλέπει;

2.   Υπάρχει αίτημα για ενίσχυση του προσωπικού στο Ιατρείο του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στο Ωραιόκαστρο;

3.   Πότε σκοπεύετε να διορθώσετε τους κυκλοφοριακούς κόμβους Αεροδρομίου – Κονταξοπούλου και Μακεδονικής Αμυνας – Κονταξοπούλου;

4.   Η είσοδος του Ωραιοκάστρου ασφαλτοστρώθηκε. Ομως η βελτίωση της διαγράμισης των οδών που διασταυρώνονται και κυρίως αυτή της οδού Θεσσαλονίκης, υπήρξε περιορισμένη. Για ποιόν λόγο;  

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Τέτοιος συντονισμός, ούτε στη ... συγχρονισμένη κολύμβηση!

 


Οι πολεμικές προειδοποιήσεις της Ρωσίας σε χώρες του ΝΑΤΟ που συνδράμουν την Ουκρανία και το «γης Μαδιάμ» στην Ερυθρά αποκαλύπτουν σε τι ναρκοπέδιο οδηγούν τη χώρα και τον λαό τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου και οι διεθνείς σύμμαχοι της αστικής τάξης...

Παρεμπιπτόντως, η πρεσβεία(μία είναι η πρεσβεία...) οργανώνει (ξανά) σεμινάρια για δημοσιογράφους με «μπροστινούς» κάτι παρατρεχάμενους «ενάντια στην παραπληροφόρηση» που ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια.
Μιλάμε για κανονικούς χωροφύλακες της ευρωατλαντικής προπαγάνδας (μην τυχόν και ξεφύγει καμιά αντίθετη γνώμη).

Σ' ένα τέτοιο σεμινάριο λοιπόν (για τον πόλεμο στην Ουκρανία) οι ...ειδήμονες επί της «παραπληροφόρησης» εξάντλησαν όλο σχεδόν τον χρόνο τους (και κάθε ρανίδα της ...επιστημοσύνης τους) για να αναλύσουν τις δυσκολίες που έχει η ευρωατλαντική προπαγάνδα να γίνει ...μονοφωνική στην Ελλάδα!

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Ντεμέκ αντισυστημισμός από τα βαθύτερα βάθη του συστήματος

  

Eurokinissi

Παχιά λόγια για τους «ολιγάρχες» και την «πλουτοκρατία», για τη διαφθορά και τις μίζες, για τα «καρτέλ» και τις «πολυεθνικές», για το «σύστημα» και τους «μειοδότες». Κραυγές στη Βουλή, εμπόριο αντισυστημισμού και ολίγη από ψεκασμένη συνωμοσιολογία, μαζί με χυδαίο ρατσιστικό λόγο, βγαλμένο από τα βάθη του συστήματος.

Τα παραπάνω συνθέτουν τη γνώριμη εικόνα του Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης, που πλασάρεται ως «αντισυστημική δύναμη», ως το κόμμα που επιθυμεί να εκφράσει στην Ελλάδα το ρεύμα του ευρωσκεπτικισμού. «Λύση» βολική βέβαια για το κεφάλαιο και την εξουσία του αφού δεν αμφισβητεί τη στρατηγική τους.

Ο «αντισυστημικός» του βαθέος συστήματος

Το ποιος είναι όμως ο Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, σε μεγάλο βαθμό αποκαλύπτεται από την ίδια του την πορεία στον αστερισμό του αστικού πολιτικού συστήματος. Ο φανατικός αντίπαλος των «κομμάτων που χρεοκόπησαν στην Ελλάδα», όπως λέει, δεν έχει αφήσει σχεδόν κανένα από αυτά τα κόμματα στο οποίο να μην έχει θητεύσει:

Ο ίδιος διαφημίζει ότι ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, ενώ περισσότερο γνωστός έγινε από τη θητεία του στον εθνικιστικό ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη.

Αφού λοιπόν ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., όπως και όλο του το κόμμα, υπερψήφισε το πρώτο μνημόνιο το 2010 που έφερε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια στήριξε και τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, που εφάρμοσε το 1ο μνημόνιο, ανοίγοντας τον δρόμο για το 2ο και τη χρεοκοπία του λαού, για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.