Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ” ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 26-6-2024

 


 

1.  Το νέο γήπεδο 5Χ5, κάτω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου, παρουσιάζει σοβαρές ατέλειες από κατασκευής αλλά και στη συνέχεια προβλήματα φθοράς. Συγκεκριμένα: Οι κολώνες φωτισμού βρίσκονται κοντά (μέσα) στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς προστατευτικά, με κίνδυνο τραυματισμού των παιδιών. Υπάρχει τοιχείο σε κοντινή απόσταση από τη μία εστία. Η συρμάτινη περίφραξη σε πολλά σημεία χαλασμένη και εσωτερικά να προεξέχει, επίσης με κίνδυνο τραυματισμού. Τα δίχτυα των εστιών σχισμένα, μεταλικά δοκάρια κλπ. Λόγω των κατασκευαστικών ατελειών, γιατί έγινε η παράδοση – παραλαβή του έργου από την Τεχνική Υπηρεσία και η έγκρισή της και πώς προβλέπει η δημοτική αρχή την άμεση διόρθρωση των ατελειών και την αποκατάσταση των φθορών;

2.  Σχετικά με την κατάσταση των στεγών, των ταβανιών, των αυλών και των τοιχείων ή κάγκελων, των αλεξικέραυνων των σχολικών συγκροτημάτων: Σε ποιά φάση βρίσκεται η βελτίωση των παραπάνω και ποιά συγκεκριμένα συγκροτήματα αφορούν; Θα ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες εργασίες εντός του θέρους;

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Με το ΚΚΕ για την πραγματική διέξοδο, τον δρόμο που συμφέρει τον λαό


Με τις εξελίξεις και τις πολιτικές διεργασίες που πυροδότησε το αποτέλεσμα των πρόσφατων ευρωεκλογών να είναι σε πλήρη εξέλιξη σε Ελλάδα και Ευρώπη, και οι οποίες προμηνύουν τα ακόμα χειρότερα για τους λαούς, η επόμενη μέρα έχει ένα ελπιδοφόρο στοιχείο στη χώρα μας: Το αυξημένο ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ σε μία ακόμα εκλογική μάχη, το οποίο «πιστοποιεί» τις προϋποθέσεις για να σταθεροποιηθεί και να δυναμώσει όσο γίνεται σήμερα το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

* * *

Τώρα, σ' αυτές τις συνθήκες, διαμορφώνεται η εξής πραγματικότητα, που αποτυπώνει δυσκολίες αλλά και δυνατότητες:

Από τη μια, η κυβέρνηση της ΝΔ διαβάζει «ανάποδα» το αποτέλεσμα, αφού παρά την εκλογική της αποδυνάμωση προχωράει πιο αποφασιστικά το αντιλαϊκό της έργο. Και επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των κυβερνήσεων δεν παίρνει ...«εντολές» από τον λαό αλλά από τη στρατηγική της κερδοφορίας του κεφαλαίου, η οποία παραμένει ακλόνητη.

Και, από την άλλη, το έδαφος είναι πιο ευνοϊκό για να βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης, της καθημερινής δράσης και της διαπάλης μέσα στον λαό η διέξοδος που προτείνει το ΚΚΕ. Να εδραιώνεται σε περισσότερες δυνάμεις ότι το πραγματικό δίλημμα σήμερα είναι «`Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Με ΚΚΕ πιο δυνατό, αισιόδοξα και μαχητικά στην επόμενη μέρα

  

Πιο δυνατό το ΚΚΕ: Αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που έβγαλαν οι κάλπες των ευρωεκλογών την περασμένη Κυριακή.

Και, σε πείσμα όσων είχαν προεξοφλήσει πριν τις εκλογές το «μια απ' τα ίδια» για το Κόμμα, των ίδιων που μετά έσπευδαν να απαξιώσουν το αυξημένο ποσοστό του, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που έβγαλαν ενισχυμένο το ΚΚΕ σε μία ακόμα εκλογική αναμέτρηση, πράγματι εκπέμπουν αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και η νεολαία:

Πιο δυνατή εργατική - λαϊκή πάλη και διεκδίκηση, οργάνωση της αντεπίθεσης, στον δρόμο της ανατροπής.

* * *
Το ποσοστό που πήρε το ΚΚΕ είναι αυτό που, παρά τον αρνητικό συνολικά συσχετισμό δυνάμεων, προβληματίζει και ανησυχεί τα επιτελεία του συστήματος. Είναι από τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι σταθεροποιείται και δυναμώνει έως έναν βαθμό το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, όπως εκφράστηκε το προηγούμενο διάστημα με τις μεγάλες εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις, τις απεργίες, τους νεολαιίστικους αγώνες, κάτω από το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Εκεί λοιπόν που οι άλλες δυνάμεις συνειδητά βλέπουν μόνο «μαυρίλα» για να καλλιεργούν την απογοήτευση, την παραίτηση και τη μοιρολατρία, για να εμπεδώνουν στον λαό το «τίποτα δεν αλλάζει», η νέα άνοδος του Κόμματος αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την περαιτέρω ενίσχυση της εργατικής - λαϊκής πάλης και διεκδίκησης, που αποτελεί τη μόνη πραγματική αντιπολίτευση στην πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ, αλλά και στη συναίνεση που της προσφέρουν τα άλλα κόμματα.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Πού να καταλάβουνε

 

 

Διάφοροι μίρλες για να δικαιολογήσουν την πτώση έως και αφανισμό των κομμάτων τους, από χτες κουνάνε ξανά το δάκτυλο στους κομμουνιστές. Ο λόγος; Γιατί μέλη και φίλοι του ΚΚΕ πανηγύρισαν τη νέα άνοδο του Κόμματος!

«Μα είναι δυνατόν με τέτοια άνοδο της ακροδεξιάς να πανηγυρίζετε;» λένε. Και το λένε αυτό στο ΚΚΕ που έχει δώσει αίμα, αγώνες και σύγκρουση με την ακροδεξιά!

Τα λένε αυτοί που συγκυβέρνησαν με την ακροδεξιά! Όπως δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ και τα απομεινάρια της Νέας Αριστεράς και του ΜέΡΑ25.

Τα λένε αυτοί που ακόμα και τώρα δεν τους παίρνεις κακό λόγο για την ΕΕ του αντικομμουνισμού.

Καταλαβαίνουμε ότι κάποιοι ψάχνουν ήδη γραφεία ανακαινίσεων και μεταφορικές.

Οι ίδιοι που λένε τα παραπάνω έχουν φιλοτεχνήσει το «κεντροδεξιό» και φιλελεύθερο προφίλ του Μητσοτάκη, έχουν ταυτιστεί με τις επιλογές και την πολιτική των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, έχουν εκφράσει πολιτικές θέσεις του Νετανιάχου. Είναι οι ίδιοι που βρίσκονται απ' έξω και λοιδορούν συγκλονιστικούς εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, έχουν πει «ακροδεξιούς» τους αγρότες, φοβητσιάρηδες τους εργάτες που απεργούν μία μέρα κόντρα σε θεούς και δαίμονες ενώ οι ίδιοι ψάχνουν στο λεξικό τι σημαίνει «απεργία» και μοιράζουν ηρωικές αναμνήσεις εργατικών αγώνων παρελθόντων πάντα ετών αφού «τώρα αυτά δεν είναι αποτελεσματικά».

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

3 λόγοι για... χυλόπιτα στον Κ. Μητσοτάκη στο ραντεβού της Κυριακής

 

 

Αρχικά ζητούμε την κατανόηση των αναγνωστών για τον τίτλο αυτού του σχολίου. 

Έχει αναφορά στο νέο TikTok  του Πρωθυπουργού, όπου ο Κ. Μητσοτάκης μετά το έρμο ζωντανό, τον Πίνατ, τα καπέλα και τα παπούτσια, επιστράτευσε και τη «συμβουλευτική» σε ερωτευμένους νέους για να αραδιάσει στη συνέχεια... «καμουφλαρισμένη» την αντιδραστική του πολιτική σε όλους τους τομείς της ζωής.  

Αφού, λοιπόν, έκανε intro λέγοντας ότι θα δώσει συμβουλές για απαγορευμένες ενέργειες (red flags) στο πρώτο ραντεβού δύο εν δυνάμει εραστών, είπε ότι αυτό το έκανε για να κερδίσει την προσοχή των νέων και ξεκίνησε το παραμύθι. 

Ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να αναφέρει πως στηρίζει τους μαθητές με «ψηφιακά» φροντιστήρια και σχολεία, κρύβοντας πως έτσι βάζει επιπλέον κόφτες στο να έχουν οι μαθητές τους εκπαιδευτικούς που έχουν ανάγκη για να μορφώνονται ολοκληρωμένα, την ίδια ώρα μάλιστα που στα «ψηφιακά» σχολεία η πτώση σοβάδων από τα ταβάνια έχει γίνει καθημερινότητα.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

  

Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή (5 Ιούνη) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε και καταδικάζουμε όλους τους ενόχους για την πολιτική που καταστρέφει και εμπορευματοποιεί το περιβάλλον, με "πρωταγωνιστές" την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα επιτελεία του συστήματος και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Καταδικάζουμε την υποκρισία των δήθεν "προστατών" του περιβάλλοντος, που πυροδοτούν τη συνέχιση, κλιμάκωση και επέκταση των δύο ιμπεριαλιστικών πολέμων, ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Ουκρανία και στην αιματοκυλισμένη Παλαιστίνη από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Δολοφονούν τους λαούς, λεηλατούν τους φυσικούς πόρους, καταστρέφουν τις περιουσίες τους, τα δάση, αλλά και την παραγωγική γη. Μολύνουν το έδαφος, τα ύδατα και τον αέρα, ενώ γνωρίζουν ότι ο πόλεμος επιφέρει την πιο μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος και ότι οι περιοχές των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και άλλες γειτονικές περιοχές του πλανήτη, οδηγούνται σε κατάρρευση.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Ένας «σύμβουλος ψήφου» με άρωμα... προβοκάτσιας


 

Σύμφωνα με έναν ιστότοπο με όνομα voteforpalestine.eu, που προτρέπει μπροστά στις ευρωεκλογές να ψηφιστούν, ανά χώρα, κόμματα με βάση τη τοποθέτησή τους υπέρ του παλαιστινιακού λαού, το ΚΚΕ πρέπει να καταψηφιστεί!

Ο λόγος; Πως το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον "σύμβουλο", υποστηρίζει "κατάπαυση του πυρός αλλά μόνο με την προοπτική να αναγνωριστούν 2 κράτη".Εννοούν ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Εννοούν, δηλαδή, πως η υποστήριξη του αιτήματος για το οποίο ματώνει και σφάζεται εδώ και δεκαετίες ο παλαιστινιακός λαός συνιστά μη στήριξη των Παλαιστίνιων!Εννοούν πως με κριτήριο ψήφου τη στάση των κομμάτων απέναντι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πρέπει να καταψηφιστεί το Κόμμα που για δεκαετίες στέκεται χωρίς «ναι μεν αλλά» στο πλευρό ενός λαού που αγωνίζεται κόντρα στον κατακτητή.